06 15 45 07 98 whatsapp info@wandaspaak.nl

Wie ben ik

Een wereld waar iedereen mag zijn wie hij is. Waar een kind zijn eigen ik mag ontdekken. Een wereld waarin ieder kind zich gehoord en gezien voelt. Een wereld waarin jij jezelf mag zijn. Dat is waar ik van droom. Dat is mijn wens. En met Anderss opgroeien wil ik mijn steentje bijdragen om deze wens te verwezenlijken. 

Ik zie regelmatig kinderen die zich geremd voelen. Die zich niet durven laten zien zoals ze zijn. Die niet mogen ontdekken. Die geen fouten mogen maken. Kinderen die zich aan moeten passen aan het leven van zijn ouders. Mee moet in het ritme van de ouders. 
Maar ik zie ook ouders die hiermee strugglen. Ouders die heel graag hun kind meer willen ondersteunen, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ouders die het zo graag anders willen doen, maar niet durven. Ouders die klaar zijn met het jachtige bestaan, maar niet weten hoe ze dit om kunnen draaien. Ouders die vast zitten in gewoontes, maar niet weten hoe ze hiervan af kunnen komen. 

Ik ben moeder van drie jongens, Roan (2010), Lucca (2014) en Twan (2020). Samen met mijn man Pascal woon ik in Eelde (in de kop van Drenthe). Na jaren in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt ben ik in 2015 gestopt met werken om er te kunnen zijn voor mijn kinderen. Om hun de zorg en begeleiding te kunnen bieden die ze nodig hebben. 

Om mezelf te blijven ontwikkelen heb ik verschillende opledingen en trainingen gevolgd, zoals kindercoaching, speltherapie, opvoedcoaching, slaapcoaching en geboorte in kaart (geboortepatronen). Al deze opleidingen sluiten aan bij dat wat ik belangrijk vind. Tel daar mijn passie voor spel en ontwikkeling bij en de basis voor mijn bedrijf is gelegt. 

Ik was (ook) een moeder die zich liet leiden door de waan van de dag. Ik genoot absoluut van mijn kinderen, maar stond veel te weinig stil bij alles wat er gebeurde. Mede door het behandeltraject van Lucca (hij heeft een Taalontwikkelingsstoornis) heb ik het gevoel dat ik jaren geleefd ben. Ik ging met hem van behandeling naar behandeling. En ook vanaf het moment dat hij op school zat waren er nog genoeg behandelmomenten, overleggen en zorgen. Ik stond nauwelijks stil bij wat er gebeurde. 
Na een traumatische bevalling besloot ik dat het tijd werd om meer bewust stil te staan bij de dingen om me heen. Om pas op de plaats te maken. De diagnose van mijn vader heeft hier nog een schep bovenop gedaan. Toen hij de diagnose slokdarmkanker kreeg waren de eerste berichten absoluut niet hoopvol. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt hoe snel iets wat zo normaal lijkt kan veranderen. Een extra bevestiging om meer stil te staan bij het hier en nu. Niet te ver naar voren kijken, maar genieten van wat er om me heen gebuerd. 

Gooi alles wat ik belangrijk vind in een kom, voeg hier mijn ervaring als moeder, de kennis die ik heb opgedaan met mijn opleidingen en mijn passie voor creëren aan toe en daar ontstaat Anderss opgroeien. 
Na een hele zoektocht heb ik mijn vuur gevonden. En dat vuur gebruik ik om jou, als moeder, te helpen om te genieten van het opgroeien van jouw kind. Om jou te helpen om jouw kind te kunnen ondersteunen en begeleiden in het opgroeien naar de mooiste versie van zichzelf. De versie waarin hij zichzelf kan zijn. Om jou te helpen bij het creëren van een omgeving waarin jouw kind kan ontdekken, zich kan ontplooïen, zich gehoord en gezien voelt. Ik help jou om alles waar Anderss opgroeien voor staat te implementeren in jouw leven, zodat het helemaal niet anders voelt, maar heel gewoon.