06 15 45 07 98 whatsapp info@wandaspaak.nl

WhatsApp-coaching

Wat is WhatsApp-coaching?

WhatsApp-coaching is, zoals de naam al doet vermoeden, coaching via WhatsApp. Dat betekend dat jij gedurende de afgesproken periode mij berichten mag sturen via WhatsApp met je vragen, opmerkingen of gewoon omdat je iets kwijt wilt. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie van mij via WhatsApp.

Wat is het voordeel van WhatsApp-coaching?

Het voordeel van WhatsApp-coaching is dat het laagdrempelig is en dat je het (nagenoeg) altijd bij de hand hebt. Hierdoor kun je snel een berichtje sturen als er iets is. Je kunt ook heel gemakkelijk de antwoorden later terug lezen of laten lezen aan je partner. 

Wat is het verschil tussen WhatsApp-coaching en andere vormen van coaching?

Je ziet veel coaches consulten aanbieden die telefonisch, via de mail of via videobellen plaatsvinden. Het nadeel van telefonisch en videobellen is, dat je er echt tijd voor vrij moet maken. Je moet natuurlijk iets over hebben om profijt te hebben van een consult. Maar ik weet uit ervaring dat het met een klein kind moeilijk is om van te voren te kunnen bepalen wanneer hij slaapt en wanneer hij wakker is. Het is dus lastig om van te voren een moment te prikken waarop je zeker weet dat je kind slaapt. 
Daarnaast merk ik bij veel klanten dat ze videobellen wel heel spannend vinden en zich vaak wat ongemakkelijk voelen. 

Mailcoaching is welliswaar zonder het vooraf inplannen van een specifiek moment, maar een mail gaat gauw verloren tussen alle reclamemails die we krijgen. En als er veel gemaild wordt, kan het wat onoverzichtelijk worden. 

Slaapcoaching

Waarom lukt het mijn kind niet om zelf te slapen, bij iedereen om mij heen lijkt het zo vanzelf te gaan?

Het gras van de buren lijkt altijd groener. Maar geloof me, er zijn meer mensen in je omgeving die problemen ervaren in het slapen van hun kind, dan dat jij weet. Er rust nog steeds een taboe op. We hebben het gevoel te falen als het slapen niet goed gaat. Dat is iets waarvan we vinden dat we moeten kunnen als ouders. Maar er zijn heel veel kinderen die moeite hebben met slapen. En door het inschakelen van een slaapcoach help je niet alleen jezelf, maar vooral ook je kind aan veel meer rust. 

Het ligt dus echt absoluut niet aan jou dat jou kind moeite heeft met slapen. Je hoeft het niet te voelen als falen als je besluit om een slaapcoach in de arm te nemen. Het is juist heel sterk dat je hulp durft te vragen. Veel ouders kunnen daar nog wat van leren.

Ik wil mijn kind niet laten huilen, kan ik dan wel aan slaap werken?

Ja!!! Dat kan absoluut. En juist daarom ben ik ook Droomritmecoach geworden. Ik wil mijn kind ook niet laten huilen. Door te reageren op het huilen van je kind laat je hem of haar merken dat jij er voor hem bent. Dat je hem hoort en ziet. Dat hij er mag zijn en dat zijn verdriet er mag zijn. Reageren op huilen is heel belangrijk voor de hechting tussen jou en je kind. Door te reageren op het huilen geef je aan dat je kind zich bij jou veilig kan voelen en dat komt zijn ontwikkeling alleen maar ten goede.

De droomritmemethode helpt jou om je kindje te ondersteunen bij het slapen, zonder dat daar traantjes aan te pas komen. Dat betekend niet dat het altijd makkelijk gaat zijn. Werken aan slaap is hard werken, maar uiteindelijk is dat het meer dan waard.