06 15 45 07 98 whatsapp info@wandaspaak.nl

Prikkels zijn er altijd en overal. Thuis, buiten, bij de opvang/op school, bij opa & oma, in bed …

Hoeveel prikkels er zijn wisselt per situatie en per moment. De manier waarop een kind op de prikkels reageert is per kind verschillend. Je bewust zijn van de prikkels die je kind ervaart en begrijpen hoe hij/zij deze prikkels verwerkt is goud waard. Dan begrijp je waar gedrag vandaan komt, wat je kunt doen om je kind te begeleiden bij het verwerken van prikkels en kun je voorkomen dat je kind overprikkeld raakt.

Hoe zou het zijn als ….

jij begrijpt waarom je kind onrustig is

jij je bewust bent van de prikkels die je kind op een dag binnen krijgt

jij weet hoe jouw kind prikkels verwerkt

jij weet waarom je kind ineens boos kan zijn

jij weet wanneer je kind overprikkeld is

jij weet hoe je jouw kind kunt helpen met ontprikkelen

Hoe fijn is dat?! Voor jou én voor je kind.

In deze online training leer ik je alles over prikkelen, overprikkelen en ontprikkelen.

Je volgt deze training waar je wilt en wanneer je wilt. In je eigen tempo. In de online community kun je al je vragen stellen. Je houdt toegang tot de training zolang als de training bestaat. Dit geldt ook voor mogelijke uitbreidingen in de toekomst.

Begrijp prikkels, herken overprikkeling en weet hoe jij je kind kunt helpen ontprikkelen.

Tijdens mijn opleiding kwam ik voor het eerst in aanraking met prikkelverwerking. Mijn interesse was direct gewekt. Ik mocht tijdens mijn loopbaan in de gehandicaptenzorg verschillende cliënten begeleiden met het reguleren van prikkels. Vanaf het moment dat ik kinderen heb is mijn interesse nog meer aangewakkert. Ik kwam erachter dat onze zoon snel teveel prikkels binnen kreeg en moeite had met het reguleren hiervan. Toen viel bij mij ook het kwartje dat ik ook al mijn hele leven moeite heb met het verwerken van prikkels. Sinds ik dat weet en bewust ben van alle prikkels, ben ik een stuk minder moe. Als moeder ben ik erachter gekomen dat er een groot verband bestaat tussen slapen en prikkels. Na mijn opleiding tot slaapcoach ben ik me verder gaan verdiepen in prikkelverwerking en help ik ouders met het bewust worden van de prikkelverwerking en prikkels in de omgeving van hun kind.

Hoe weet ik dit…

Als ervaringsdeskundige én moeder weet ik welke invloed prikkels kunnen hebben

Ik ben leergierig en nieuwsgierig. Ik blijf me verdiepen en inspireren op alles rondom prikkels.

l

Tijdens mijn opleiding en werk in de zorg heb ik veel te maken gehad met prikkelverwerking

Je bewust zijn van de prikkels en de manier van verwerken biedt veel begrip voor gedrag

Extra verdiepende opleidingen als kindercoach en speltherapie

Begrijpen van gedrag voorkomt veel frustratie bij zowel ouder/verzorger als kind

Wat leer je tijdens de training?

Les 1: Prikkels bijten niet

Welke soorten prikkels zijn er? En hoe zit het met prikkelverwerking? 

Les 2: Prikkelchallenge

De eerste stap in het begrijpen van het gedrag van je kind is je bewust zijn van de prikkels om hem/haar heen.

Les 3: Prikkels de baas

Op welke manier verwerkt jouw kind de prikkels? Op welke prikkels reageert hij/zij heftiger en op welke minder?

Les 4: De fases van overprikkeling

Overprikkeling komt niet van het een op het andere moment. Dit bouwt zich op.

Les 5: Ontprikkelen gaat niet vanzelf

Wat is ontprikkelen eigenlijk? Waarom is het belangrijk? Wanneer moet je ontprikkelen? En hoe ontprikkel je dan?

Les 6: Maak je eigen ontprikkelplan

Ga aan de slag met alle geleerde informatie en maak een ontprikkelplan speciaal voor jouw kind.

Bonus 1: Prikkels & ...

Wat heeft slapen te maken met prikkels? Hoe zit het met prikkels en de vakantie? Of op de opvang/op school? Hoe ga je om met prikkels tijdens verjaardagen?

Bonus 2: 50 ontprikkelideeën voor baby's en peuters

50 tips om je baby of peuter te helpen ontprikkelen

Bonus 3: 50 ontprikkelideeën voor kleuters

50 tips om je kleuter te helpen ontprikkelen

Bonus 4: Voelbak inspiratie

Voelbakken zijn een grote hit onder kinderen. Ik geef je 20 suggesties voor voelbakken en geef je informatie over hoe je een voelbak maakt. 

Na deze training …

Weet jij welke soorten prikkels er zijn

Kun jij overprikkeling bij je kind herkennen

Kun jij je kind helpen met ontprikkelen

Weet jij hoe jouw kind reageert op verschillende prikkels

Weet jij hoe je overprikkeling kunt voorkomen

Kun je ook op de opvang/op school uitleggen waar het gedrag van jouw kind vandaan komt

De training start op 20 juli

Investering
€ 149,-

In de maanden juli en augustus betaal je geen € 199,- maar slechts € 149,- voor de training “Prikkels Beter Begrijpen”