06 15 45 07 98 whatsapp info@wandaspaak.nl

Kennis en ervaring is de gouden formule waarmee ik (ouders, verzorgers en professionals van) kinderen help om door middel van spel hun krachten te ontdekken en deze in te zetten.

Dat het moederschap een enorme uitdaging kan zijn ervaar ik aan den lijve. Zelf ben ik chronisch ziek en ben een enorme trotse moeder van drie jongens met een extra uitdaging. Want dat is hoe ik de rugzakjes of diagnoses zie. Ze zorgen voor een extra uitdaging in het opvoeden en opgroeien. Niet alleen voor mij als moeder, maar ook voor mijn kinderen zelf. Ze maken mij of mijn kinderen niet zielig of minder. Zeker niet.
Ze zorgen er wel voor dat we misschien iets meer na moeten denken over hoe we dingen aanpakken.

In 2017 kwam de eerste uitdaging om de hoek kijken, namelijk het vermoeden van TOS (taalontwikkelingsstoornis). Dit heeft een grote impact gehad op ons gezin. Met name ook omdat deze diagnose betekende dat ik dagelijks met onze zoon naar of de behandelgroep of logopedie ging. Hierna hebben we ook de uitdagingen adhd, dyslexie, vermoeden van ASS en nogmaals het vermoeden van TOS aan het lijstje toe mogen voegen.

Ik weet hoe eenzaam je je soms kan voelen als moeder, want gek genoeg rust er toch nog steeds een taboe op een diagnose. Ouders die er niet mee te maken hebben weten vaak niet hoe te reageren. Ze vinden vaak dat er te snel een diagnose wordt gesteld, want wees eerlijk elk kind is toch wel eens druk? En het ene kind is nu eenmaal wat later met praten dan het andere kind, dat is toch niks om je zorgen over te maken.

Ik ben er achter gekomen dat spel een hele belangrijke rol speelt in ons leven. Dat spel een hele belangrijke bijdrage levert aan onze ouder-kind relatie. Het helpt ons om te verbinden als hij het moeilijk heeft. Maar spel helpt ons ook om extra te oefenen met de dingen die lastig zijn. Om te ontprikkelen na een drukke dag. Om situaties op school te bespreken en verwerken. En natuurlijk is spel ook gewoon een stuk ontspanning.

Het is mijn missie om ouders te leren om met behulp van spel hun kind te ondersteunen bij zijn ontwikkeling. Waarbij ze een omgeving crëren waarin een kind zich veilig en begrepen voelt en de kans krijgt zichzelf te ontdekken en zijn!

Ik ben helemaal niet van de stempeltjes, maar weet inmiddels wel dat dit er soms voor zorgt dat er deuren voor je open gaan die anders gesloten blijven. Maar ik weet ook dat je niet verzekerd bent van de juiste begeleiding als je kind een diagnose heeft.

Ik ben er voor de ouders, verzorgers en professionals van kinderen met én zonder diagnose. Ik ondersteun hen om het kind te laten zien waar zijn krachten liggen. Want (vermoeden van) bijvoorbeeld adhd, dyslexie of TOS hoeft absoluut geen belemmering te zijn. Ze geven juist ook zoveel mogelijkheden. Door juist te kijken naar waar de kracht zit in plaats van te focussen op de zwakte, gaat een kind veel beter in zijn vel zitten. Hij krijgt (weer) zelfvertrouwen en geloof in zichzelf. Hij krijgt de mogelijkheid om de mooiste versie van zichzelf te laten zien en daar trots op te zijn! Bij alles wat ik jou leer komt spel om de hoek kijken. Spel is essentieel voor kinderen en heel fijn en waardevol om te gebruiken bij het begeleiden en ondersteunen van je kind.