06 15 45 07 98 whatsapp info@wandaspaak.nl
Selecteer een pagina

Ik heb een haat-liefde verhouding met het woord mindset. Maar eigenlijk is het niet meer en niet minder dan je gedachtes. En deze gedachtes kunnen zowel een positieve als een negatieve uitwerking hebben op hoe jij je voelt en op wie jij bent.

Twee soorten mindset

Als je op zoek gaat naar informatie over mindset kom je erachter dat er twee soorten mindset zijn. De Growth Mindset en de Fixed Mindset.

De Growth mindset – oftewel de groei mindset gelooft dat vaardigheden aangeleerd kunnen worden door.
De Fixed mindset – oftewel de statische mindset gelooft dat vaardigheden vast staan en te maken hebben met intelligentie of talent.

De ene mindset zorgt ervoor dat je verder komt, terwijl de ander zorgt dat je stil blijft staan. De een zorgt voor een positief gevoel, de ander voor een meer negatief gevoel.

Vergif!

Mindset heeft een enorme invloed op wie je bent. Een negatieve mindset zorgt ervoor dat je minderwaardig over jezelf gaat denken. Alles wordt moeilijker. Je voelt je lichamelijk niet fijn. Je wordt sneller boos. Je bent snel geïrriteerd. Je kan weinig hebben van je kind, je partner en je omgeving.

Kortom: Een negatieve mindset is als het ware een soort vergif! Maar er is een hele goede remedie.

Remedie!

Gelukkig is er een hele goede remedie tegen een negatieve mindset, namelijk de positieve mindset!. Door onze gedachten te vullen met positieve gedachten, krijgen de negatieve gedachten minder ruimte. De wereld ziet er een stuk mooier uit. Je zit lekkerder in je vel. Je straalt meer. Je geniet van de dingen om je heen. Én je bent een veel leukere moeder voor je kind.

Maar zo simpel is het niet

Het klinkt simpel he? Gewoon positief denken, dat lost alles op. Maar helaas is het niet zo simpel. Sowieso los je natuurlijk niet alles op met je gedachten. Maar ook is het zo dat negatieve gedachten langer blijven hangen en meer ruimte in nemen dan positieve gedachten.

Bedenk maar eens de laatste keer dat je iets geprobeert hebt. Wat onthoud je makkelijker? Dat wat goed is gegaan of dat wat minder goed is gegaan?
Precies. Je onthoudt veel gemakkelijker wat er allemaal niet goed is gegaan of wat beter had gekund.

Toch heb je er wel invloed op

Gelukkig kun je jouw mindset wel beïnvloeden. Dit doe je door regelmatig bewust stil te staan bij de positieve dingen in je leven. Wat gaat er goed? Wat vind je leuk? Waar wordt je blij van? Door hier heel bewust mee bezig te zijn, geef je meer ruimte aan positiviteit en zullen uiteindelijk de negatieve gedachten minder ruimte in nemen. Je komt dan in een opwaartse spiraal terecht. Want doordat je meer positiviteit ervaart, zit je lekkerder in je vel. Daardoor gaat alles ook een stuk makkelijker en daar wordt je weer blij van.

Oefenen met positiviteit?

Ben jij klaar met die constante negatieve gedachten?
Kun je wel wat meer positiviteit gebruiken in je leven?

Om jou hierbij te helpen heb ik een ebook geschreven: Geef je leven wat meer positiviteit!
Hierin leer ik je hoe jij positiviteit een grotere rol kunt laten spelen in jouw leven. En hoe je dus jouw leven een stuk mooier en fijner kunt maken. Je kunt hieronder het ebook aanvragen. Je ontvangt hem dan binnen enkele momenten in je mail.