06 15 45 07 98 whatsapp info@wandaspaak.nl

Het perfecte plaatje. Dat is hoe wij anderen zien én hoe we graag willen dat anderen ons zien. Door sociale media, televisie, tijdschriften lijkt het of anderen het allemaal zo goed voor elkaar hebben. Alsof ze nooit onzeker zijn. Alsof hun kinderen altijd netjes en beleefd zijn en nooit ruzie hebben. Alsof ze nooit boos hoeven te worden op hun kinderen.
Hierdoor voel jij je als moeder snel een slechte moeder. Want jij wordt wel (regelmatig) boos op je kind(eren). Jouw kinderen zijn lang niet altijd beleefd en maken vaak ruzie met elkaar. 

Jij staat niet alleen!

En, diep van binnen, weet je dondersgoed dat het bij een ander ook niet altijd over rozen gaat. Je weet dat het gras bij de buren alleen maar groener lijkt, maar het helemaal niet is. Je bent niet alleen in je gevoel. Alleen durven we deze gevoelens niet uit te spreken. We hebben het idee dat er een taboe op ligt. We hebben het idee dat we het moederschap alleen maar als leuk mogen ervaren en dat we het niet zwaar mogen vinden. Maar stiekem vind het grootste deel van de moeders het moederschap soms gewoon even heel k.., heel zwaar. Stiekem willen veel moeders af en toe gewoon even de handdoek in de ring gooien en de boel de boel laten. Jij bent hierin echt niet uniek. Onthoud dat goed!

We maken het onszelf extra moeilijk

Doordat we nu bijna altijd een kijkje kunnen nemen in de keuken van veel andere moeders, leggen we de lat voor onszelf heel hoog. We krijgen het gevoel dat we aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om een goede moeder te zijn. Je huis moet altijd heel netjes en opgeruimd zijn, op vrije dagen moet je erop uit trekken met je kind, je moet met je kind uit lunchen als je een dagje weg bent. Noem maar op. We vergelijken ons continu met andere moeders en hebben het gevoel dat dit de standaard is waar we aan moeten voldoen. Maar voel jij je hier wel gelukkig bij? Wil jij wel elke vrije dag erop uit? Wil jij wel met je kind uit lunchen of geniet je meer van een picknick in je eigen tuin? 

Wat zijn jouw voorwaarden voor een fijn leven?

Als jij eens diep naar binnen kijkt, waar wordt je dan echt gelukkig van? Wat voor een soort moeder wil jij graag zijn? De manier waarop je nu leeft is dit de manier die ook echt bij jou past of is dit hoe jij denkt dat het hoort? Voel je een bepaalde druk van buitenaf om het op deze manier te doen?En wat houd je tegen om zelf de regie te hebben over hoe jij je leven inricht?

Wat zou jij kunnen veranderen om meer te kunnen leven op de manier die jij wilt? Om te kunnen moederen op de manier die jij wilt? Of is het vooral een stukje mindset?

Zullen we iets met elkaar afspreken?

Zullen we bij deze met elkaar afspreken dat we eerlijk naar elkaar gaan zijn? Dat we mogen toegeven als we het even zwaar vinden? En zullen we dan ook afspreken dat we stoppen met oordelen over hoe een ander zijn leven inricht? Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven en voor dat van je kinderen. Zorg ervoor dat je terug kunt kijken op een mooi leven waarin jij je gelukkig voelt en waarin jij de moeder bent die je graag wilt zijn. 

Vind je het fijn om een luisterend oor te hebben? Of wil je eens samen met mij kijken wat jij kunt veranderen om je leven meer in te richten op jouw voorwaarden? Stuur me dan gerust een berichtje (mail, insta of whatsapp)