06 15 45 07 98 whatsapp info@wandaspaak.nl
Selecteer een pagina

Een mooi, gelukkig leven Een leven waarin je echt blij bent met wie je bent en hoe het gaat. Een leven waarin jij leeft op jouw voorwaarden. Een leven waarin jij je niet meer laat leiden door de verwachtingen van anderen, maar een leven waarin jij bepaalt. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn en toch kan het!

Lang leve sociale media

Ik ben gek op sociale media. Heerlijk vind ik het om ‘s avonds nog even door Facebook te scrollen of op Instagram te kijken naar stories. En natuurlijk gebruik ik het ook voor mijn bedrijf om jou en andere moeders te laten zien wat mij bezig houdt en wat ik te bieden heb met mijn bedrijf.
Maar het heeft ook een andere kant. En nu moet ik zeggen dat het wel steeds beter wordt, maar zeker in het begin was het vooral een mooi-weer wat je zag op de verschillende media. Andere moeders leken het zo goed voor elkaar te hebben. Het huis was altijd netjes, de kinderen gedroegen zich voorbeeldig, moeders zagen er zelf heel energiek uit. Hiermee werd onbewust de lat heel hoog gelegd. Ik kreeg als moeder het gevoel dat het zo hoorde. Terwijl het alles behalve de realiteit is. En gelukkig is er de afgelopen jaren een verschuiving gaande en wordt er veel eerlijker verteld over het moederschap en hoe zwaar het kan zijn.

Verwachtingen van anderen

En naast de sociale media heb je ook nog de mensen in je omgeving. Je partner, je ouders, je familie, vrienden, de buren, etc. Ze verwachten allemaal iets van jou. En ze zeggen het misschien niet met zoveel woorden, je weet wat ze van je verwachten.

Ik weet nog goed toen onze oudste nog geen jaar oud was. Ik werkte toen nog in de zorg. Mijn man kwam weleens thuis van zijn werk en was dan verbaasd dat bepaalde dingen in het huishouden niet waren gedaan. Ik was toch vrij die dag? Tot ik op een zaterdag dienst had en hij thuis was bij onze zoon. Hij zou het huishouden ook op zich nemen die dag en stoffen, stofzuigen en wassen. Het eerste wat hij zei toen ik thuis kwam: “je komt echt nergens aan toe hè overdag met hem, hij houdt je wel bezig”. Ik heb hier enorm om gelachten en hem even om de oren gegooid dat dat precies is wat ik hem de afgelopen weken al probeerde te vertellen.  Hij heeft direct zijn verwachtingen bijgesteld ;-).

Je wordt er moe van

Maar om aan ieders verwachtingen te voldoen en aan de eisen die de maatschappij lijkt te hebben, moet je superwoman zijn. Toch proberen wij, als moeders, om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van dit plaatje. En dit kost veel energie. En hoe langer we proberen om dit vol te houden, hoe meer energie dit kost. De ballen die we in de lucht willen houden worden steeds zwaarder. Maar op een gegeven moment ben je ook op zo’n punt belandt dat je eigenlijk geen hulp meer durft te vragen. Je doet het immers al zo lang op deze manier alleen, dan kun je toch niet ineens aankomen met de mededeling dat je het niet meer red en dat je hulp nodig hebt. Dat voelt als falen.

Maar het kan ook anders

Ik ben erachter gekomen dat het ook anders kan. Ik weet als geen ander dat je niet altijd de mogelijkheid hebt om hulp in te roepen van anderen. Deze hulp is er simpelweg niet altijd. Maar ik weet inmiddels ook dat het helemaal geen schande is om hulp te vragen. Dat het juist heel goed is om af en toe met je partner om tafel te gaan zitten om alle taken nog eens bij langs te gaan. Want weet je wat het vaak is met mannen? Ze zien het vaak gewoon niet! Ze zien vaak niet eens dat je het zwaar hebt en dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Dit moet je ze echt vragen. Je moet niet verwachten dat hij dit uit zichzelf aanbiedt. Maar als jij het vraagt, wil hij vaak echt wel meer doen in het huishouden. En als je het vraagt, is het helemaal geen probleem als je af en toe moet vriendinnen gaat lunchen of borrelen.

Maar er is meer. Ik heb ontdekt dat het mij zoveel meer lucht geeft nu in meer innerlijke rust ervaar. Waar ik voorheen altijd aan het rennen en vliegen was en nooit tijd dacht te hebben voor mezelf, ben ik nu een stuk rustiger. Ik neem tijd voor mezelf. Ik heb de rust en energie om spelletjes te doen met de kinderen. Ik doe misschien nog wel meer op een dag dan voorheen en toch voelt het niet zo. Ik hou nog steeds alle ballen in de lucht alleen het lijkt wel of de ballen een stuk minder zwaar zijn geworden.

Kraak jij jouw code?

Ik heb de weg die ik heb bewandeld om mijn code te kraken omgezet in een training. Ik wil jou, en andere moeders, ook de kans geven om hun code te kraken. Iedere moeder heeft een unieke code. Wat voor mij werkt, werkt voor jou misschien anders. Maar door de training Moederskracht help ik je jouw code te vinden.

Dus:
Wil jij ook met minder moeite alle ballen in de lucht houden?
Wil jij meer rust in jezelf en je gezin?
Wil je minder strijd in huis?
Wil je meer tijd voor jezelf en de dingen die jij belangrijk vindt?
En wil jij weer kunnen genieten van de kleine dingen en samen met je gezin nieuwe herinneringen maken?

Doe dan mee met de training Moederskracht. Er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar jouw code. Lees hier meer of ga naar instagram en volg @moeders.kracht om meer te lezen over deze unieke training.

Heb je vragen? Dan mag je me natuurlijk altijd een bericht sturen.